Utrustning Spelkonsoler

Jag gillar att sitta och spela tv spel. Ofta när det kommer något nytt spel brukar jag ta reda på vad för slags spel det är. Efter det tar man reda på vad andra tycker om det, om de anser att spelet är bra eller dåligt. Ofta brukar man få veta om spelet från en kompis som tycker att det är väldigt bra.

Det finns många olika konsoler om man räknar in alla gamla, men de senaste är PlayStation 3, Nintendo Wii och Xbox 360. Spelkonsolerna har utvecklats ungefär i samma takt som dagens datorer. I de nya finns massor av roliga funktioner, som att man till exempel kan vara inne i msn medan man sitter och spelar. Wii styr man med hjälp av rörelsekänsliga fjärrkontroller, så man kan simulera att man till exempel spelar bowling eller golf. I PS3 och Xbox finns även liknande funktioner, men dessa har kvar sina gamla traditionella kontroller. När man spelar på dessa nya konsoler ser man verkligen att grafiken är otroligt uppdaterad till skillnad från de gamla såsom PlayStation 2 eller gamla Xbox. Vissa spel ser nästan verkliga ut. Detta gäller speciellt det spel jag skrivit om på en annan sida: Uncharted 2. Det är ett spel som ser ut att vara på riktigt med tanke på den nya grafiken. Man kan tro att med all denna nya teknik, så glömmer spelmakarna bort att skriva en bra historia till spelet. Detta händer ibland, men det är ofta som historian faktiskt är riktigt bra.

Konsoler kopplas in till tv apparaten och man använder sig av skivor med spel på vilka man köper i affärer. Det är ganska dyrt med spel, så man får ta reda på om det är ett spel man tror sig kunna gilla eller inte innan man köper köper det.

Jag har funderat på att köpa ett Playstation 3, men jag vet inte om jag har råd än eftersom det kostar ganska många slantar. Det skulle vara väldigt trevligt. Jag har ett gammalt playstation 2 men det är som sagt lite för gammalt nu. Det går bra att spela på ett ps 2 men det görs inte många nya spel till det och det är lite för gammal grafik.

Det är en viss gemenskap att sitta och spela tv spel med varandra också då man umgås och göra något tillsammans utan att behöva starta nog många samtalsämnen. När man spelar sitter man och tar sig igenom ett spel eller kör olika banor. Man kan tävla mot varandra eller så kan man spela med varandra. Man kan också spela med varandra mot andra i vissa spel. Det finns oändliga möjligheter över vad man kan göra med olika tv spel.