Spela World of Warcraft

När jag spelar World of Warcraft brukar jag för det mesta göra achivements, som Wow nu har introducerat in i spelet. I achivement systemet är det så att spelet registrerar allt man gör och när man gör någonting hamnar det i en grej som kallas achivements. Där kan man se allt man har gjort och hur många gånger man har gjort det. För de flesta achivements får man poäng som man inte kan göra någonting speciellt med förutom att jämföra med andra spelare vad dom har gjort och vad dom har hittat. Genom detta sätt kan man se vad för raider och instanser som folk har kört utan att behöva fråga eller att folk ska ljuga om det. När man gör någonting så att man får en achivement kommer det fram ett meddelande om att man har fått det i spelrutan och även i guilden.

En guild är en samling av spelare där man gör saker tillsammans som till exempel olika instanser eller raider. En guild kan även vara till för att folk ska ha andra människor att spela med medan de levlar(går upp i nivå). Olika guilder kan ha olika regler. När man raidar med en guild är det viktigt att veta vilka regler de har om aktivitet och hur man kan få grejer under tiden man raidar. Hur mycket saker man kan få bestäms ofta av hur mycket dkp (dragon kill points) man har. Detta är ett system som bestäms av hur ofta man har varit med på raider och hur många bossar som har dödats av de grupper man har varit med i. Ju fler bossar som är dödade ju mer dkp får man. Om det är fler personer, som vill ha samma sak som du är det dkp’n som bestämmer och den som har mest vinner saken. På detta sätt blir det mer rättvist, än om alla fick det man ville ha utan någon som helst koll på hur det fördelades. Då kan det lätt bli så, att spelare blir utan väldigt länge utan någon chans att få någonting. I en guild gäller hierarki och det finns en ledare med underledare. Det finns vanliga medlemmar och det finns de som precis kommit in i guilden. Man kan skapa nya steg och det kan vara väldigt få eller väldigt många spelare i en guild, det beror helt på ledningen.

Wow är ett spel som aldrig tar slut om man kan säga det på det sättet. Det finns alltid mer saker att få eller mer att göra i och med achivement systemet. Detta system har nog många achivements för att man skulle kunna hålla på i flera år utan att bli klar med alla. Man kan fortsätta att raida hur mycket som helst. Wow förändrar hela tiden spelet och kommer ut med nya saker, så att man kan spela längre och längre i spelet. Det kommer hela tiden nya raider och nya instanser där man får bättre och bättre saker, så man måste även förbättra dem hela tiden för att kunna hålla sig aktuell i spelet. Väntar man för länge kan det bli så att de har hunnit släppa en expansion. I det läget har man mycket att göra för att kunna komma tillbaka in i spelet. Även om man hade de bästa sakerna innan expansionen, så är dessa knappt lika bra som dåliga saker i den nya expansionen.